Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

60. výročie otvorenia budovy Základnej školy s materskou školou vo Vlachove

VIDEO
Dátum: 08.06.2023
Autor: Štefan Polgári
Počet videní: 975
2 min. čítania
60. výročie otvorenia budovy Základnej školy s materskou školou vo Vlachove

6. január v roku 1963 bol pre obec Vlachovo významným dňom. V tento deň bola slávnostne otvorená budova Základnej školy vo Vlachove. V tomto čase predstavovala budova školy päť tried a priniesla tak nové možnosti vzdelávania žiakov z Vlachova, ale aj z okolitých obcí.

 

Od toho dňa až po dnešok funguje Základná škola s materskou školou, ktorá ponúka vzdelávanie pre deti prvého stupňa i pre deti materskej školy. Tento rok sme si spoločne pripomenuli 60. Výročie jej založenia. Pri tejto príležitosti sa uskutočnilo slávnostné zhromaždenie organizované obcou a Základnou školou, kde boli pozvaní bývalí zamestnanci a pedagogickí pracovníci, ktorí v škole pôsobili a prispievali k jej rozvoju.

Výročie školy sme si pripomenuli a spoločne oslávili kultúrnym programom, o ktorý sa postarali žiaci zo Základnej školy s materskou školou vo Vlachove, mužská spevácka skupina Pekná dolinka, ženská spevácka skupina FS Stromíš, cirkevný spevokol Agapé a tiež hudobná skupina pri Cirkevnom zbore vo Vlachove.

Pri tejto príležitosti nechýbal prejav pána starostu Ing. Petra Pakesa a pani riaditeľky Mgr. Jany Oravcovej. Bez dojatia neostali zúčastnení ani pri prejave súrodencov MUDr. Judity Mrukovej a Mgr.Karola Samseliho, ktorí ako potomkovia Judity Samseliovej a Karola Samseliho si prevzali cenu obce „In Memoriam“, čím sa obec poďakovala ich rodičom za veľké kroky pri budovaní a rozvíjaní školy vo Vlachove. Po skončení programu boli všetci hostia uctení recepciou, ktorá sa uskutočnila v kultúrnom dome. Veríme, že sa škola bude ďalej rozvíjať a vzdelávanie v obci Vlachovo bude pokračovať v mnohých ďalších generáciách.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.