Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Futbalový oddiel TJ Vlachovo

Telovýchovná jednota Družstevník Vlachovo

Prvá zmienka o organizovanom športe v našej obci je z rokov 1934-35. V tom čase vojenská jednotka pôsobiaca v našej obci založila futbalový oddiel, ktorý hral zápasy s družstvami vojenských posádok z Košíc a okolia.

futb01

 Postupne sa k futbalu dostali aj naši občania a v roku 1936 mala   obec  už vlastné futbalové družstvo. Od tohto roku je vo Vlachove   datovaný vznik organizovaného športu - futbalu pod názvom Sokol   Vlachovo. Od roku 1942 hralo futbalové družstvo z Vlachova   pravidelnú súťaž s družstvami Dobšinej a Rožňavy. Hralo sa na   ihrisku pri kaštieli a neskôr na pozemku, kde je dnes škola. Po   započatí s výstavbou školy sa v roku 1960 vybudovala nová hracia   plocha, na ktorej sa hrá futbal v našej obci dodnes. Ihrisko je ohradené vybudovaná je tribúna pre 150 divákov so šatňami , sociálnym zariadením a saunou. 

futb04

Najväčší rozvoj naša TJ zaznamenala v roku 1974, keď sa premenovala na Telovýchovná jednota Družstevník Vlachovo pod vedením predsedu TJ Jaroslava Ondrejčíka, podpredsedu Vladimíra Gecelovského, tajomník Dušana Elexu , hospodára Pavla Hajdúka, metodika a trénera futbalového oddielu Jána Gecelovského. V roku 1977 usporiadal výbor TJ zimný výstup na Stromíš, ktorý sa organizuje dodnes. Družstvo dospelých a dorastu hralo v 3.triede okresnej súťaži so striedavými úspechmi. V roku 1979 družstvo dospelých postúpilo do vtedajšej 2. triedy okresného majstrovstva. V tomto období boli vytvorené nové oddiely , turistický, stolnotenisový, rekreačnej telesnej výchovy s celkovou 200 člennou základnou až do roku 1990. Z finančných dôvodov zostal v TJ iba futbalový oddiel. V roku 1987 družstvo dospelých postúpilo do 1.B triedy krajskej futbalovej súťaže do roku 1989. Od tohto roku pôsobí družstvo v okresnej súťaži - dnešná 1. trieda okresného majstrovstva .

futb02 V roku 2002 naše družstvo na jeden súťažný ročník zostúpilo do 2.   triedy okresného majstrovstva, ale po roku si vybojovalo postup. 

V jarnej časti futbalovej sezóny 2017/2018 futbal vo Vlachove po 80.rokoch aktívnej činnosti skončil.