Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Klára Hajdúková - ľudová maliarka

Dátum: 22.06.2009
Počet videní: 54
Kresleniu a maľovaniu sa venovala od detstva. Bol to jej koníček a zostal až do dnešných dní. Keď v roku 1965 ukončila pedagogickú školu , na vysvedčenie dostala výnimku, že popri výučbe v materskej škole môže na 1. stupni vyučovať

Klára Hajdúková - ľudová maliarka

nar. 12. 11. 1944 v Jelšave

V roku 1965 ukončila Pedagogickú školu v Rožňave. Po ukončení pracovala ako učiteľka a neskôr dlhoročná riaditeľka materskej školy. Do Vlachova sa vydala v roku 1966 . V súčasnosti je starobná dôchodkyňa. Kresleniu a maľovaniu sa venovala od detstva. Bol to jej koníček a zostal až do dnešných dní. Keď v roku 1965 ukončila pedagogickú školu , na vysvedčenie dostala výnimku, že popri výučbe v materskej škole môže na 1. stupni vyučovať bez vysokoškolského štúdia výtvarnú výchovu. V súčasnosti sa venuje maľovaniu obrazov, kameňov, veľkonočných vajíčok a iných dekoračných a ozdobných predmetov. Jej hlavnou inšpiráciou je príroda a kvety záhrad. Svoje práce pravidelne vystavuje na Vlachovských jarmokoch, Veľkonočných výstavkách v Klube dôchodcov vo Vlachove. Samostatnú výstavku mala v Okresnom osvetovom stredisku v Rožňave a vystavovala aj na Gemerskom folklórnom festivale v Rejdovej. Mimo maľovania sa už 9 rokov venuje písaniu Kroniky obce Vlachovo.

Spracoval: Ján Gallo


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.