Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Večer majstrov volantu 2009

Dátum: 13.12.2009
Počet videní: 84
Marcel Labuzík , občan Vlachova, získal titul majstra SR v autokrose, Divízia 3 junior Buggy do 600 cm3, po druhýkrát.

Večer majstrov volantu 2009

V sobotu 28.novembra 2009 sa v Nitrianskom PKO uskutočnilo vyhlásenie majstrov SR „ VEČER MAJSTROV VOLANTU 2009.“

Marcel Labuzík , občan Vlachova, získal titul majstra SR v autokrose ,Divízia 3 junior Buggy do 600 cm3, po druhýkrát. Marcel súťaží za Slovenské autokrosové združenie Lučenec, Marcelova sezóna 2009 bola poznačená úspechmi, ale aj technickými problémami s buginou. Zúčastňoval sa vo väčšej miere pretekov majstrovstiev Európy, keďže tam má možnosť nadobudnúť viac skúseností ako v slovenskom pohári.

V sezóne 2009 bolo jeho najväčšou skúsenosťou po prvýkrát štartovať na trati v Novej Pake v ČR, ktorá je známa svojou náročnosťou a kvalitou európskej úrovne. Najväčším úspechom bolo preňho 4. miesto v talianskej Magigore, aj keď ho mrzelo, že tretie miesto mu uniklo len o vlások. Do novej sezóny vstupuje s novými skúsenosťami, ale aj nápadmi ohľadom technického stavu buginy. Ako sa mu to podarí zrealizovať, závisí hlavne od financií, ktoré bude mať k dispozícii možno aj od nových sponzorov.

Divízia 3 Junior Buggy vznikla ako liaheň pretekárov pre autokros a štartovať v nej môžu deti, ktoré majú minimálne desať rokov. Pár slov o technike: Bugina je poháňaná štvorvalcovým motorom z motorky Yamana R6 s objemom 600 ccm. Poháňané sú všetky štyri kolesá a maximálne rýchlosť sa podľa výpočtov pohybuje okolo 170 km/h. Využívajú sa tri druhy preumatík, Michelin, so vzorkou s mäkkou zmesou na utlačenú zem, Starkar s bežnou vzorkou na jemné blato a piesok, a špeciál na ťažké blato a do dažďa.


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.