Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Finančné hodnotenie obce Vlachovo

Dátum: 06.12.2016
Počet videní: 53
Finančné zdravie miest, obcí a vyšších územných celkov vyhodnocuje ekonomický inštitút INEKO už od roku 2006. Ide o mimovládnu neziskovú organizáciu, ktorej cieľom je zlepšiť informovanosť občanov o vývoji slovenskej ekonomiky a spoločnosti.

Finančné hodnotenie obce

Finančné zdravie miest, obcí a vyšších územných celkov vyhodnocuje ekonomický inštitút INEKO už od roku 2006. Ide o mimovládnu neziskovú organizáciu, ktorej cieľom je zlepšiť informovanosť občanov o vývoji slovenskej ekonomiky a spoločnosti. Hodnotenie vypovedá o tom, do akej miery je hospodárenie udržateľné a či príslušnému mestu, obci alebo VÚC hospodárenie spôsobuje alebo nespôsobuje problémy.

Finančné zdravie je hodnotené číslom od nuly (najhoršie) po šesť (najlepšie). Počíta sa kombináciou piatich vybraných indikátorov finančnej stability, a to celkového dlhu, dlhovej služby, záväzkov neuhradených 60 a viac dní po lehote splatnosti, okamžitej likvidity a základnej bilancie. Z týchto indikátorov vzíde celkové hodnotenie.

Všetky podrobnosti o hospodárení obce ako aj vysvetlivky k jednotlivým indikátorom finančnej stability si môžete pozrieť na stránke www.hospodarenieobci.sk .

Hodnotenie finančného zdravia obce Vlachovo

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.