Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ľudová pieseň košickej mládeže

Dátum: 06.05.2009
Počet videní: 121
Na tejto súťaži sa zúčastnil občan našej obce a študent SOŠ na Ostrovského ul. v Košiciach Peter Vanyo ktorý si svojím výkonom vyspieval 2.miesto

5.ročník krajského Matičného festivalu „Ľudová pieseň košickej mládeže“

Dom Matice slovenskej v Košiciach, v spolupráci s Evanjelickým gymnáziom J.A.Komenského v Košiciach organizovali 5.ročník krajského Matičného festivalu „Ľudová pieseň košickej mládeže“, ktorý sa konal 30. apríla 2009.

Na tejto súťaži sa zúčastnil občan našej obce a študent SOŠ na Ostrovského ul. v Košiciach Peter Vanyo. Za hudobného doprovodu harmonikára Ing. Mariana Galla zaspieval dve piesne:“ Ket jä smutný pôjdem na tú vojnu“ a „Už slunieško zäjšlo“.
Sme na neho hrdí, lebo svojím vynikajúcim speváckym výkonom si vyspieval 2.miesto a možnosť verejne vystúpiť na Dňoch mesta Košice. Teší nás, že sa mladý človek venuje ľudovej piesni a šíri náš krásny vlachovský folklór. Peťovi blahoželáme a držíme palce do ďalšieho súťažného kola.

Mgr. Slavka Gallová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.