Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

8.máj - Deň víťazstva nad fašizmom

Dátum: 09.05.2012
Počet videní: 66
Dňa 8. mája 2012 si krajiny EÚ pripomínajú 67. výročie ukončenia druhej svetovej vojny v Európe. Deň víťazstva nad fašizmom je štátnym sviatkom aj Slovenskej republiky

8.máj - Deň víťazstva nad fašizmom

Dňa 8. mája 2012 si krajiny EÚ pripomínajú 67. výročie ukončenia druhej svetovej vojny v Európe. Deň víťazstva nad fašizmom je štátnym sviatkom aj Slovenskej republiky. Druhá svetová vojna je a navždy ostane temným miestom v spomienkach ľudskej mysle. Pre samotnú svoju podstatu násilie, vraždy, hlad, bezprávie, morálnu devastáciu, týranie, mučenie nevinných pokojne žijúcich ľudí.Druhá svetová vojna bude vždy mementom pre ľudstvo tejto planéty pre veľké útrapy , ktoré pre ľudí priniesla a pre alarmujúce následky, ktoré na ľudstvo mala. Vážme si preto, že v našich končinách žijeme svoj život v pokoji a mieri, usilujeme o demokratický štát so slobodou pre každého, ale aj zodpovednosťou pre každého. Preto, keď si pripomíname deň víťaztva, nemali by sme zabúdať na krutosť, hrôzy, ale hlavne na obete, ktoré vojna prináša.

V utorok 8. mája sme si aj my vo Vlachove uctili si pamiatku všetkých, ktorí obetovali svoj život pri oslobodzovaní dedín, miest, štátov, kontinentov tichou spomienkou a kladením vencov pri našom pamätníku na ústrednom priestranstve obce.


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.