Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Povinnosť – Úcta – Priateľstvo

Dátum: 02.05.2017
Počet videní: 71
My seniori organizovaný v ZO JDS Vlachovo sme vo veku, ktorý smelo môžeme označiť „dobre vyzeráš“. Ale u každého z nás sa v živote vyskytujú chvíle, keď nám od prírody daná prirodzená samota začne zrazu pripadať ťaživá a smutná ...

Povinnosť – Úcta – Priateľstvo

My seniori organizovaný v ZO JDS Vlachovo sme vo veku, ktorý smelo môžeme označiť „dobre vyzeráš“. Ale u každého z nás sa v živote vyskytujú chvíle, keď nám od prírody daná prirodzená samota začne zrazu pripadať ťaživá a smutná. Človek sa cíti bezbranný, ako by ho všetci opustili, hľadá priateľa, ktorého niet... A potom sa začudovane a bezbranné pýta sám seba: „ Ako sa to mohlo stať“? Vtedy sa v duši prebúdza spoznať, aký život žijú iní ľudia, či vyhľadávajú skutočných priateľov, alebo tak nekonajú. Na svete existuje veľa, ktorí nevedia nič o skutočnom priateľstve. Napriek tomu si ho bezradne vysvetľujú.. Keď k nemu nenájdu cestu a nevedia, ako ho realizovať.

Nuž aj naša ZO JDS vo Vlachove pocítila potrebu spoznať seniorov z iných spoločenských kolektívov, akou je aj MO Asociácie policajtov vo výslužbe Rožňava. V aktívnych rokoch jednotlivcov iná povinnosť, spoločenská úcta a aj priateľstvá. Dnes v seniorskom veku „dobre vyzeráš“ ide nám o to, aby sme sa pokiaľ nám to zdravie a okolnosti dovolia vzájomne zbližovali a spríjemnili si ako sa hovorí starobu.

Preto sme sa na deň 28. apríla 2017 dohodli na spoločnom varení guláša na dvore Spoločenského klubu vo Vlachove. Nebolo to však jednoduché, nakoľko sa guláš varil súťažne. Bol humor, dobrá nálada, rušné debaty a nakoniec aj víťazi. Porota najlepšie ohodnotila guláš súťažiaceho družstva z Tornale, druhé miesto malo družstvo zo ZO JDS Vlachovo a tretie miesto súťažiace družstvo z Jablonova. Bol som tam a môžem potvrdiť, že všetky guláše chutili vynikajúco a aj keď počasie k nám nebolo najpriaznivejšie, dôstojne sme si pripomenuli oslavu 1. mája. A ako to v živote chodí, stretol som tam kolegu, ktorého som nevidel od roku 1975. Nie je to pekné?

JK


Fotogaléria:

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.