Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ondrej Mlynár – výrobca úžitkových predmetov z dreva

Dátum: 31.05.2009
Počet videní: 196
Vo svojej dielničke z jednoduchými nástrojmi vyrába hrable, kosiská, lyžice, korýtka, pastierske palice, valašky, drevené rebríky, násady do sekier a záhradkárskeho náradia.

Ondrej Mlynár – výrobca úžitkových predmetov z dreva

Ondrej Mlynár sa narodil 2.6.1930 v obci Gočovo. Oženil sa z vlachovčankou a prišiel bývať do Vlachova ako“ pristaš“. Vo Vlachove žije už dlhé roky a už je „rädny“ vlachovän. V súčasnosti je dôchodca. Počas aktívneho pracovného života pracoval ako železničiar- sprievodca vlakov, v skladoch VDP Betliar, Piloimpregne Dobšiná, Štátnych lesoch Betliar, a asi u posledných zamestnávateľov získal veľký vzťah k práci z drevom. Jeho veľkou záľubou je výroba úžitkových predmetov z dreva. Vo svojej dielničke z jednoduchými nástrojmi vyrába hrable, kosiská, lyžice, korýtka, pastierske palice, valašky, drevené rebríky, násady do sekier a záhradkárskeho náradia.

Skúšal aj vyrábať zvonce z plechu. So svojimi výrobkami sa pravidelne zúčastňuje na Vlachovských remeselníckych jarmokoch. Táto záľuba ho robí aktívnym a čulým a napĺňa jeho život zmysluplnou činnosťou.

Spracoval: Ján Gallo


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.