Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

1. ustanovujúce zasadnutie Obecného zastupiteľstva

Dátum: 11.01.2011
Počet videní: 50
1. ustanovujúce zasadnutie Obecného zastupiteľstva vo Vlachove, konaného dňa 27. 12. 2010.

1. ustanovujúce zasadnutie Obecného zastupiteľstva vo Vlachove

Príhovor starostu

Vážené panie poslankyne
vážení páni poslanci
milí prítomní občania Vlachova

Vždy som pozorne sledoval nie len politické dianie v našej republike a s tým spojené voľby do najvyšších zákonodárnych orgánov na Slovensku, ale aj voľby do samospráv miest a obcí. Zvlášť za posledných 10 rokov, keď som pracoval na úrade práce a rozhodovanie v štátnej správe a samospráve sa ma bytostne dotýkalo.

Voľby do samosprávy obcí v roku 2010 som ale prežíval trochu inak. Keďže som sa rozhodol sám kandidovať, stal som sa ich súčasťou. Intenzívnejšie som vnímal nie len celý administratívny proces pri podávaní kandidátky, ale aj názory, postoje starostov a ľudí v okrese (regióne). Poviem Vám, z pohľadu mojej funkcie na úrade to bolo veľmi zaujímavé. Zvlášť ma ale zaujali predvolebné letáky kandidátov na primátorov, starostov, poslancov. Ich obsahom bol najčastejšie pojem „zmena“. Potreba zmeny, zmena politiky, zmena riadenia, výmena kádrov, zmena prehnitého systému, atď. Ako kandidát na starostu obce som sa pýtal: „Je taká zmena potrebná aj v našej obci? Potrebuje aj Vlachovo radikálnu zmenu riadenia, výmenu kádrov? NIE!“ Nie, naše veľké Vlachovo prosperuje, naše veľké Vlachovo je dedina roka, v našom veľkom Vlachove sa predstavitelia a aj občania snažia pracovať pre všeobecný prospech obce. K čomu teda dochádza po týchto komunálnych voľbách vo Vlachove? Môžeme to pokojne nazvať prestriedanie generácií, doplnenie nových ľudí v samosprávnych orgánoch. Tento proces vidím ako úplne prirodzený a som rád, že v tomto prístupe sa naša obec v porovnaní s inými obcami v okrese javí ako vyzretejšia, inteligentnejšia a družnejšia.

Môj volebný program sa niesol presne v tomto duchu. V duchu spolupráce a spolupatričnosti v prospech dediny Vlachovo. Ako starosta obce chcem plynule pokračovať v započatej stratégii riadenia obce s postupným prínosom nových krokov v oblasti investícií a efektívnych inovácií, ktoré by mali pre obec priniesť viac pridanej hodnoty, ale i pracovných príležitostí a tým udržať zdravý lokálpatriotizmus u mladšej generácie. Všetko toto sa musí diať so zachovaním kultúrnych tradícií obce, aby naše deti a ďalšie generácie vedeli kým boli naši predkovia, s kade sme vzišli my a kam majú kráčať oni. Docieliť takúto vyváženosť a harmóniu podloženú bezpečným spolunažívaním v obci nebude ľahké, ale občania Vlachova už nie raz okresu a svetu viditeľne dokázali, že sú schopní konkrétnymi reálnymi projektmi zviditeľniť svoju obec a posúvať ju dopredu. V tom vidím ako nový starosta obrovský potenciál v každom z nás, keď drvivá väčšina občanov je zapojená v rôznych spoločenských a záujmových organizáciách, ktoré pri ich podpore a zachovaní budú spestrením a oporou života v obci. Preto sa ako starosta aj napriek veľkej zodpovednosti, ktorú pociťujem, teším na spoluprácu s Vlachovčanmi pre Vlachovčanov.

Na záver by som rád poďakoval všetkým občanom Vlachova, ktorým nebol osud tejto obce ľahostajný a prišli si zvoliť svojich zástupcov obce. Ešte väčšia vďaka patrí tým občanom, ktorí mi vo voľbách prejavili svoju dôveru. Som nesmierne poctený.

Ďalej chcem poďakovať už exstarostovi Jurajovi Kováčovi za ukážkové vedenie našej obce v dvoch volebných obdobiach, keď svojou prácou a umom dokázal dedinu Vlachovo udržiavať v skvelej kondícii a dokonca priviesť ju k víťazstvu v najvyššej súťaži dedín na Slovensku. Samozrejme poďakovanie patrí aj obecnému zastupiteľstvu a všetkým občanom, ktorí mu pri tom pomáhali.

V neposlednom rade patrí moje poďakovanie aj môjmu protikandidátovi vo voľbách na starostu obce Ľubošovi Gálovi za slušnú a nekonfliktnú predvolebnú kampaň, čo udržalo myšlienkovú celistvosť a súdržnosť našej obce. Ešte raz všetkých ďakujem a teším sa na spoluprácu s Vlachovčanmi pre Vlachovčanov.


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.