Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Snem MO MS vo Vlachove

Dátum: 28.02.2012
Počet videní: 57
Dňa 23.2.2012 sa v Spoločenskom klube obce Vlachovo uskutočnil Snem MO MS vo Vlachove. VV správe o činnosti MO za rok 2011 predseda MO JUDr. Ján Klobušník zvýraznil, že aj dnešné rokovanie je

Snem MO MS vo Vlachove

Dňa 23.2.2012 sa v Spoločenskom klube obce Vlachovo uskutočnil Snem MO MS vo Vlachove. V správe o činnosti MO za rok 2011 predseda MO JUDr. Ján Klobušník zvýraznil, že aj dnešné rokovanie je predovšetkým o našej dnešnej aj zajtrajšej aktivite. V dnešnom svete, kde kde morálka zaspáva, kde svetová hospodárska kríza zasiahla všetky národy, kde je potrebná ekológia ducha, mravov a kultúrnych hodnôt sa aj od Matičiarov očakáva mnoho zjednocovacích aktivít. Spomenul rôzne aktivity MO v roku 2011 ako napr. vydanie CD nosiča "Regrútske piesne z Vlachova", Majáles, Letný festival ľudového spevu a tanca, Jarmok, Vlachovsku hostinu , výstavky v Matičnej izbe a pod. Hovoril o nových Stanovach MS a ich prínosu pre MO hlavne u členov, ktorí si neplatia členské príspevky. Spomenul aj nedostatky v práci, kde hovoril o menšej aktivite členov základne, vyžaduje sa tvorivejší prístup členov výboru, väčší záujem mladých o členstvo v Matici, sebadisciplína a obetovanie sa pre ušľachtilé ciele.

Prítomní sa oboznámili so správou o hospodárení, správou dozorného výboru, plánom práce pre rok 2012, návrhom na ocenenie FS Stromíš pri príležitosti 45. výročia jeho vzniku a projektom MO MS na rok 2012. Na rokovaní brali účasť aj predsedníčka DMS v Rožňave Ing. Halková Zlatica a pracovník DMS Bc. Lada, starosta obce Ing. Peter Pakes, predseda OZ Stromíš Ján Stachura, zástupca Pozemkového spoločenstva vo Vlachove a predseda JDS Štefan Bendik. Na záver rokovania bolo prijaté uznesenie.


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.