Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aj seniorom býva / niekedy/ veselo

Dátum: 26.01.2012
Počet videní: 99
Spoločenské aktivity seniorov pokračovali aj v posledných dňoch starého roka, a v novom roku. V tom prvom prípade to bolo posedenie pod Jedličkou

Aj seniorom býva / niekedy/ veselo

Spoločenské aktivity seniorov pokračovali aj v posledných dňoch starého roka, a v novom roku. V tom prvom prípade to bolo posedenie pod Jedličkou, ktoré sa zámerne uskutočnilo v tzv. medzisviatočnom období, t.j. po Vianociach. Keď sa rozhodovovalo o dátume koncoročného posedenia členov Miestnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska v našej obci, padol návrh, aby to bolo už po hlavnom predsviatočnom zhone, v čase, keď gazdinky konečne budú mať trochu času nemyslieť len na vianočné prípravy, nákupy, varenie, pečenie a všetko čo s tým súvisí.. Voľba teda padla na 29. decembra a dobre sa stalo. Zišlo sa nás v Spoločenskom klube vyše 30 a nikto neľutoval, že prišiel. Stoly sa prehýbali pod rôznymi dobrotami, ktorými jednotliví členovia, ale hlavne členky chceli pohostiť tých ostatných. Výborné makové buchty, ktoré na objednávku výboru napiekla naša členka pani Zuzana Lešková a škvarkové pagáčiky , ktoré napiekla pani Milka Klobušníková, ale aj iné dobroty z kuchyne ostatných členiek. Ako hlavný chod sme si dali spišské párky s horčicou, a chutili výborne. Zlatým klincom k dobrej nálade bola mladá ľudová hudba pod vedením Ing. Mariána Gallu, ktorá už má svoje prvé verejné vystúpenia úspešne za sebou a ktorá aj v tomto prípade dokázala svoju životaschopnosť a naznačila aj sľubnú úspešnú budúcnosť. Od prvej do poslednej chvíle rozospievala celú spoločnosť, takže mnohým sa ani odísť nechcelo. Vo výbornej nálade zanikli prežité problémy, aj fyzické, či duševné bolesti boli aspoň na chvíľu menej intenzívne.

Taktiež veselo bolo aj na tradičnom stretnutí jubilantov , ktorí svoje životné jubileá oslávili v priebehu 4. štvrťroka 2011. Podujatie sa začalo novoročným prianím všetkého najlepšieho v tomto novom roku 2012, ktoré predniesla podpredsedníčka MO JDS pani Alžbeta Martinková. Tajomníčka MO JDS pani Valéria Hroncová predstavila tzv. okrúhlych jubilujúcich . Boli to : Zuzana Klementová /75 /, Milan Hajdúk, Viera Kováčová a Zuzana Slivenská / všetci 65 / a Viera Rybárová / 60 /. Nasledovalo osobné blahoželanie a odovzdanie kytíc a spomienkových pozdravov v mene výboru MO JDS, a odovzdanie symbolickej umelej ruže ostatným 13, z celkového počtu 22 jubilantov.

Aj toto podujatie znovu ukázalo, že seniori napriek vyššiemu veku, a s tým spojenými problémami sa radi vracajú do kolektívu, aby v spoločnosti ostatných členov trochu posedeli a pobavili sa , prekonávajúc tak domáci stereotyp, starosti a bolesti, a často aj samotu. Dokázali tým svoju spolupatričnosť a vzájomnú úctu, že nie je im cudzí zmysel pre humor , ale naopak, svoju túžbu naplno , v rámci individuálnych vekových či zdravotných možností prejavili chuť pre spoločenský život a veselosť v priestoroch klubu. Na stoloch opäť boli dobroty, ktorými každý prispel pre pohostenie tých ostatných. Tak, ako vždy doposiaľ sa ukázalo, že nie je dôležité čo je na stole, ale čo je v srdci a ani pokročilý čas nenasvedčoval, že sa ľuďom chce rozísť domov. K vydarenej akcii už tradične prispela Starovlachovská kapela. Celkovú atmosféru možno lepšie priblíži fotogaléria , ktorá je v prílohe.

Všetkým organizátorom, a zúčastneným patrí veľké poďakovanie za všetko, čím prispeli k dobrej nálade na týchto spoločenských seniorských podujatiach, ktoré sa stále tešia veľkej obľube, / nevynímajúc aj ostatné kultúrno-spoločenské podujatia /, a ktorými dokazujú, že vyšší vek ešte automaticky neznamená smutne sedieť za pecou alebo pozerať z okna a nadávať na samotu. V príjemnej spoločnosti a v dobrej nálade aj problémy menej tlačia...

Štefan Bendík, predseda MO JDS Vlachovo


fotogaléria

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.