Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Astronomická vyhliadka na Furmanci

Dátum: 19.10.2022
Počet videní: 533
2 min. čítania
Astronomická vyhliadka na Furmanci

Nad obcou Vlachovo na kopci s miestnym názvom Furmanec by sme vybudovali vyhliadku z obce ľahko dostupnú na trase k útulni Gálová.

Astronomická vyhliadka na Furmanci

Hlavný cieľom projektu je vybudovať vyhliadku nad obcou Vlachovo s krásnym výhľadom na dolinu rieky Slanej s možnosťou nočného pozorovania hviezdnej oblohy.

Nad obcou Vlachovo na kopci s miestnym názvom Furmanec by sme vybudovali vyhliadku z obce ľahko dostupnú na trase k útulni Gálová. Vyhliadka vo forme altánku s terasou by slúžila občanom Vlachova na oddych, turistom zo širokého okolia ako prestupová stanica pri výstupe na vrch Stromíš a na útulňu Gálová s pôžitkom mimoriadne krásneho výhľadu na údolie rieky Slanej a na kopce Slovenského Rudohoria. Vyhliadka bude tiež slúžiť ako astronomické stanovište na pozorovanie nočnej oblohy, keď na jej terase budú nainštalované dve tabule s obrazom nočnej oblohy s popisom hviezd, QR kód s možnosťou ľahkej inštalácie aplikácie na identifikáciu hviezd v prípade významnejšej astronomickej udalosti bude k dispozícii hvezdársky ďalekohľad. Vyhliadka sa bude nachádzať v blízkosti dobudovaného kúpaliska, ktorého návštevníci tiež budú informovaní o možnosti takejto turistickej atrakcie.

Žiadosť o poskytnutie dotácií a účelových finančných prostriedkov z rozpočtu Košického samosprávneho kraja podľa VZN č. 9/2011 v platnom znení.

Oblasť poskytnutia dotácií účelových finančných prostriedkov:
2.Podpora infraštruktúry s dôrazom na zvýšenie atraktívnosti Košického kraja
Opatrenie 2.1 – Ekoturizmus

Poskytnutá výška dotácie z rozpočtu KSK - 9 600,00 €

Doba trvania projektu : od 04.05.2022 do 31.10.2022


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.